Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ) : ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Του Νίκου Παπαγεωργίου

Με τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης των νέο-μπολσεβίκων, που στηρίζουν οι νεόκοποι δεξιοί των ΑΝΕΛ, η οικονομία της χώρας κρέμεται σε μία κλωστή. Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα γίνει μόνο με επώδυνα οικονομικά μέτρα. Η Ελληνική κοινωνία ακόμη μία φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο για τις παραλήψεις και την κακοδιοίκηση των πολιτικών εξουσιαστών και ιδιαίτερα της «πρώτη φορά αριστερά». Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, έτσι θέλουν να μας παραμυθιάζουν. Θα δώσει χρόνο, που θα είναι το οξυγόνο προκειμένου να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές. Και όλα αυτά θα συμβούν κάτω από το άγρυπνο μάτι των θεσμών, οι οποίοι θα παρακολουθούν την πορεία του συμφωνηθέντος προγράμματος και σε περίπτωση εκτροπών θα επεμβαίνουν για την επιβολή ποινών. Δηλαδή κόφτες κλπ. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να γίνει επιτέλους ανταγωνιστική. Αυτό ισχυρίζονται.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo
Εάν όλα αυτά πραγματοποιηθούν τότε η Ελληνική οικονομία είναι δυνατόν να μπει σε μία πορεία ανάκαμψης. Ήδη η χώρα βρίσκεται στον έβδομο χρόνο της ύφεσης που δημιουργεί και την τεράστια ανεργία. Το κλείσιμο της αξιολόγησης πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει καταπραϋντικά πάνω σε αυτά τα δύο. Τα μέλη της κυβερνήσεως προφανώς και βρίσκονται σε vertigo. Δημιουργούν αυταπάτες στο λαό ότι, μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας θα ανοίξουν οι δρόμοι της ανάπτυξης και θα έλθει η ώρα της εξόδου από την κρίση. Ας μη λησμονούμε και όσα είχε δηλώσει ανερυθρίαστα ο μπάρμπα Φλαμπουράρης σε τηλεοπτικό σταθμό. «Μετά το μισό του 2017 θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα συμβούν στη χώρα». Βέβαια ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία.

Η αλήθεια είναι ότι, η οικονομία της πατρίδα μας νοσεί και δεν πρόκειται να ιανθεί εάν δεν γίνει ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα. Εάν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις. Και φυσικά δεν εννοούμε το ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που με χρηστή διοίκηση και λειτουργία δημιουργούν πλούτο για το λαό. Προσδοκούμε στη έλευση παραγωγικών επενδύσεων που θα λειτουργήσουν θετικά για την ανάπτυξη της οικονομίας, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω των οποίων θα μειωθεί η ανεργία και θα δημιουργήσουν πλούτο. Για να συμβούν όμως αυτά θα πρέπει το πολιτικό προσωπικό της χώρας να εγκαταλείψει τους φανατισμούς και τις ιδεολογικές εμμονές, τις αγκυλώσεις που διαχωρίζουν αντί να ενώνουν τους Έλληνες....

Οι ιδεολογικές εμμονές καταστρέφουν τη χώρα
Τα πολιτικά κόμματα μηδενός εξαιρουμένου να έλθουν σε εθνική συνεννόηση για μία προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του λαού. Όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι σαν μία γροθιά να αγωνιστούμε για την σωτηρία της πατρίδος. Όμως όπως προαναφέραμε οι ιδεολογικές εμμονές και τα μεγάλα συμφέροντα, το μέλι της εξουσίας, δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα πρέπει για όλους μας να είναι το πατριωτικό καθήκον. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το έργο αυτό είναι τιτάνιο και για να επιτευχθεί χρειάζεται η προσπάθεια λαού και πολιτικού συστήματος. Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η πατρίδα μας οι κυβερνώντες μας κρύβουν την αλήθεια, ή την αγνοούν παντελώς. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό απλοποιώντας τα πάντα. Η πολιτικές συμπεριφορές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν, ψεύδονται συνεχώς. Το θάρρος απουσιάζει από το πολιτικό σύστημα. Ουδείς έχει την εντιμότητα να βγει μπροστά και να πει την αλήθεια. Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Που επιτέλους βαδίζουμε. Να μιλήσουν στο λαό ευθέως και ευθαρσώς δίχως να του κρύψουν τίποτα.
Εθνικό κράτος για να σωθούμε
Η ζωή εκατομμυρίων πολιτών αυτής της χώρας έχει γίνει αφόρητη. Δεν γνωρίζουμε που βαδίζουμε ακόμη και για τους επόμενους μήνες. Το θέμα πλέον είναι πως θα αντιδράσει η κοινωνία. Από το σημείο αυτό πρέπει να ξεκινήσει το έργο, ο αγώνας όλων όσων αγωνίζονται για τις ιδέες του έθνους. Πρέπει να βγούμε μπροστά και να επικοινωνήσουμε τις δικές μας θέσεις πάνω στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας. Τις θέσεις του Εθνικισμού για το σήμερα και το αύριο της πατρίδος. Προέχει η βελτίωση των κοινωνικών υποδομών, υγεία, παιδεία, δημόσια διοίκηση. Επιτακτική ανάγκη είναι η στήριξη των αδυνάτων αυτής της κοινωνίας με διαφανείς τρόπους και όχι με δανεικά. Άμεσα να γίνει η διαμόρφωση συνθηκών πλήρους ασφάλειας και ευνομίας για όλους τους Έλληνες πολίτες, εντός και εκτός της οικίας τους.

Με λίγα λόγια να σταματήσουν όλα αυτά τα άρρωστα φαινόμενα που συναντούμε στην καθημερινότητα μας. Η χώρα πρέπει να γίνει πρότυπο και παράδειγμα για όλους. Να εξαλειφθούν οι σημερινές εικόνες με τους κάθε είδους ασύδοτους μπαχαλάκηδες που απειλούν ανθρώπινες ζωές, κλείνουν δρόμους, καταλαμβάνουν κτήρια και καταστρέφουν τα πάντα. Απαιτείται μία αληθινή επανάσταση. Η επανάσταση του αυτονόητου, που μόνο ο Εθνικισμός μπορεί να μας δώσει. Είναι η τελευταία μας ελπίδα για να μπορέσουμε να βρούμε και πάλι το δρόμο μας. Η ιδέα του Έθνους δεν είναι πεπερασμένη. Είναι το μέλλον της φυλής μας, των παραδόσεων και των γενεών που έρχονται. Εθνικό κράτος λοιπόν για να σωθούμε....

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters