Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Του Παναγιώτη Λιάκου

Το αποκαλυπτικό βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη ''ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του Ιωάννου Γιαννάκενα


Αποσπάσματα από μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Τάκη Λαζαρίδη, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο μαζί με τον Μπελογιάννη
«Το δράμα της Ελλάδας, της πατρίδας μας, είναι ότι η μεν Αριστερά ηττήθηκε στο πεδίο των μαχών, νίκησε όμως στο πεδίο της προπαγάνδας. Επειδή κυριάρχησε ιδεολογικά και πολιτικά η Αριστερά, γι' αυτό ακριβώς έχουμε φτάσει σε αυτό το κατάντημα».
Απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε ο Τάκης Λαζαρίδης στον Σπύρο Χαριτάτο, ραδιόφωνο Alpha 9,89, στις 5 Οκτωβρίου 2016.

Ο Τάκης Λαζαρίδης ήταν μέλος του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ. Ο πατέρας του ήταν σημαίνον στέλεχος του κόμματος και εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944. Το 1952, στη δεύτερη δίκη του Μπελογιάννη (υπόθεση των ασυρμάτων), ο Τάκης Λαζαρίδης βρέθηκε στο εδώλιο μαζί του. Καταδικάστηκε σε θάνατο, όπως και ο Μπελογιάννης, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Για το ΚΚΕ, για την Αριστερά και τις ευθύνες αυτής της παράταξης για τις καταστροφές που έχει υποστεί η πατρίδα μας έχει γράψει στο βιβλίο με τίτλο «Ευτυχώς ηττηθήκαμε, σύντροφοι» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πελασγός). Στις 5 Οκτωβρίου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα αληθή και δυσάρεστα για την Αριστερά:
«Οταν εμείς οι αριστεροί ευθυνόμαστε για τον Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο, ευθυνόμαστε για αυτές τις συμφορές που έπληξαν τη χώρα μας, για το βαρύτατο κόστος το υλικό και ανθρώπινο που πλήρωσε η χώρα μας, όταν, επαναλαμβάνω, ευθυνόμαστε για όλα αυτά -άσχετα αν όλα αυτά έχουν διαστρεβλωθεί και παραποιηθεί-, με ποιο ηθικό δικαίωμα εγώ θα ζητήσω δικαίωση και αξιοποίηση αυτών των περγαμηνών;
Δεν είμαι κι εγώ άμοιρος των ευθυνών. Μπορεί να μην ανήκα στον ηγετικό πυρήνα του ΚΚΕ, μπορεί να μην ήμουν εξέχον στέλεχος του ΚΚΕ, μπορεί να ήμουν συγκατηγορούμενος του Μπελογιάννη και να έκανα 15 χρόνια φυλακή και τα λοιπά, αλλά ήμουν από τα απλά μέλη του κόμματος και ήμουν μέρος των παράνομων μηχανισμών των ασυρμάτων. Ημουν 15 χρόνια παράνομος και καταζητούμενος και 15 χρόνια στη φυλακή. Αρα λοιπόν συμμετέχοντας στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια του Εμφυλίου -έστω και σε νεαρότατη ηλικία-, έχω ευθύνες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω ευθύνες. Κι επειδή έχω λόγο, απολογούμαι. Γιατί έχω ευθύνες. Κι έχω ευθύνες ασχέτως ότι εγώ ακολούθησα ένα αυλάκι που ήταν ήδη ανοικτό· ακολούθησα τον δρόμο της μάνας μου και του πατέρα μου και ίσως αυτό να είναι ένα ελαφρυντικό. Κατά κανόνα τα παιδιά ακολουθούν τους γονείς. Αυτό όμως δεν αφαιρεί την προσωπική ευθύνη. Αυτό μπορώ να το πω ως ελαφρυντικό "ήμουνα νεαρός, ήμουν από την οικογένεια" κ.λπ. Ολα αυτά είναι σωστά, όμως αυτό δεν με απαλλάσσει από τις ευθύνες μου και δεν μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω αποζημίωση για όλα αυτά, να ζητήσω και τα ρέστα». [...]

Προπαγάνδα

«Μετά την απελευθέρωση, μετά τον Εμφύλιο, μετά τη χούντα στήθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Ποιος έφταιξε για τον Δεκέμβρη; Ποιος έφταιξε για τον Εμφύλιο; Κυριάρχησε η άποψη της άκρας Αριστεράς ότι για τον Δεκέμβρη φταίξανε οι Αγγλοι, για τον Εμφύλιο φταίξανε οι Αγγλοι και οι Αμερικανοί. Γιατί τον Δεκέμβρη μπήκαν οι Αγγλοι και δεν μας αφήσανε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της λαϊκής δημοκρατίας, στον Εμφύλιο πάλι, οι Αμερικανοί δεν μας άφησαν να γίνουμε λαϊκή δημοκρατία να απολαύσουμε τα... αγαθά της λαϊκής δημοκρατίας. Και παραποιήθηκε, διαστρεβλώθηκε η ιστορική αλήθεια. Ενώ για τον Δεκέμβρη και για τον Εμφύλιο φταίει η Αριστερά, ρίξαμε στους άλλους τις ευθύνες, ησυχάσαμε και κοιτάξαμε να απολαύσουμε τους καρπούς των όποιων κόπων και των όποιων αγώνων μας.

Το δράμα της Ελλάδας, της πατρίδας μας, είναι ότι η μεν Αριστερά ηττήθηκε στο πεδίο των μαχών, νίκησε όμως στο πεδίο της προπαγάνδας και κατάφερε τις ευθύνες της -διότι ενήργησε συνειδητά κατ' εντολήν των Σοβιετικών, ως όργανο των Σοβιετικών- να τις βγάλει από πάνω της με συστηματική προπαγανδιστική εκστρατεία, με τα γραπτά της, με τους διανοούμενούς της, με τους συγγραφείς της, με τα βιβλία της, με τον Τύπο της, με το ραδιόφωνό της κ.λπ., κατάφερε να επιπλεύσει ιδεολογικά, κυριάρχησε ιδεολογικά και σήμερα η ιδεολογική αυτή κυριαρχία και κηδεμονία μετατράπηκε και σε πολιτική κηδεμονία. Κατάφερε ένα μεγάλο μέρος του λαού, για να μην πω την πλειοψηφία του λαού, να το πείσει ότι αυτό είναι άμοιρο ευθυνών, για όλα φταίνε οι ξένοι και συνεχώς φταίνε οι ξένοι. Τότε οι Αγγλοι, στη συνέχεια οι Αμερικανοί κ.ο.κ. Επειδή κυριάρχησε ιδεολογικά και πολιτικά η Αριστερά, γι' αυτό ακριβώς έχουμε φτάσει σε αυτό το κατάντημα».


ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters