Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Βουλευτή Σερρών (ΛΑ.Ο.Σ.) Η. ΠΟΛΑΤΙΔΗ (Εξαγωγή κερδών της τουρκικής FINANSBANK στην Ελλάδα....)


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν -
ΛΑ.Ο.Σ.

Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856

Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531

Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκαλυπτικός ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης σε συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή με τον Βουλευτή Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Ηλία Πολατίδη και αφορούσε Ερώτηση που υπέβαλε ο δεύτερος στο Υπουργείο σχετικά με την πολύκροτη και πολυδιαφημισμένη επένδυση της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στην Τουρκία με την εξαγορά της τουρκικής τραπέζης Finansbank. Ο κ. Πολατίδης στην Ερώτησή του τόνιζε ότι εν αντιθέσει προς την ρόδινη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η διοίκηση της ΕΤΕ, ο Ομέρ Αράς, πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας, ισχυρίζεται σε δηλώσεις του ότι «Δεν έχει γίνει μεταφορά κερδών από την τουρκική τράπεζα προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ! Ούτε μία λίρα. Όλα τα κέρδη θα επανεπενδύονται στην Τουρκία. Δεν λειτουργούμε ως υποκατάστημα της Εθνικής. Η Finansbank λειτουργεί στην Τουρκία ως τουρκική τράπεζα»!. Κατόπιν αυτών των προκλητικών δηλώσεων ο Σερραίος Βουλευτής, ρωτούσε το Υπουργείο να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό για τα εξής:

1. Σε τι ποσό ανέρχονται συνολικώς τα υπό διάφορα προσχήματα μεταφερθέντα κεφάλαια της ΕΤΕ στην Τουρκία μέχρι σήμερα; και

2. Τι ποσόν από τα υποτιθέμενα κέρδη έχει επιστρέψει και σε τι νόμισμα στην Ελλάδα για να βοηθήσει την ΕΤΕ, αλλά και την ελληνική οικονομία στην δύσκολη σημερινή συγκυρία;

Ο κ. Σαχινίδης λοιπόν ανέφερε στην απάντησή του ότι για την αγορά των μετοχών της τουρκικής τραπέζης καταβλήθηκαν 4,26 δισ. ευρώ καί ότι ο επαναπατρισμός των κερδών από τις δραστηριότητες των πιστωτικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό γίνεται μέσω της διανομής μερισμάτων από τα κέρδη. Ο Όμιλος της Εθνικής, όπως και άλλες ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενες αγορές για λόγους που υπαγορεύονται από επενδυτικές στρατηγικές, ακολουθεί μία πολιτική μη διανομής μερίσματος. Τα κέρδη παραμένουν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των θυγατρικών, την ανατροφοδότηση της ανάπτυξής τους, την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους. Δηλαδή, ο Τούρκος πρόεδρος της Finansbank είχε 100% δίκιο. Ούτε μία λίρα δεν γύρισε στην Ελλάδα!

Εδώ αξίζει να παρατεθεί η ανταπάντηση του κ. Πολατίδη. Είπε λοιπόν τα εξής. «Δεν απαντάτε επί της ουσίας. Σας ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και εσείς απαντάτε πλαγίως. Δηλαδή, με μία επένδυση 4,26 δισ. ευρώ σε μία δύσκολη χρονικά στιγμή για την τουρκική οικονομία, έσπευσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύσει το καθεστώς του Ερντογάν. Εσείς τότε αντιδράσατε. Έχουμε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στο «ΒΗΜΑ» της 8/2/2007, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι ήταν μία καταστροφική πράξη για την Εθνική Τράπεζα και για τα συμφέροντα των μετόχων τους. Και στα 4,26 δισ. ευρώ ξεχνάτε να προσθέσετε και το 1 δισ. ευρώ περίπου που δόθηκε εμμέσως για εξαγορά των υποκαταστημάτων της Finansbank στην Μάλτα και στο Λονδίνο. Άρα, μιλάμε για 5,26 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα που στήριξε την τουρκική οικονομία και από πάνω ήρθε πρόσφατα ο Ερντογάν στήν χώρα μας και ως σουλτάνος μας είπε ότι θα μας βοηθήσει οικονομικά! Με τι θα μας βοηθήσει; Με τα δικά μας λεφτά; Τότε κατηγορούσατε την Ν.Δ. ότι κακώς έκανε. Τώρα έρχεστε και υπερασπίζεστε την πολιτική της. Και η διορισμένη από εσάς διοίκηση της Εθνικής θεωρεί μάλιστα και σοφή την επένδυση αυτή. Τελικά είναι σοφή; Εγώ νομίζω ότι από την όλη ιστορία βγαίνει πως το ΠΑΣΟΚ τότε είχε δίκιο. Διότι δόθηκαν 5,5 δισ. ευρώ περίπου στην τουρκική οικονομία προκειμένου να αγοράζει όπλα και να κάνει παραβιάσεις των συνόρων μας και επιπροσθέτως να μην έχει κανένα οικονομικό όφελος η Ελλάδα.

Ποιο είναι, δηλαδή, το όφελος από αυτή τη φοβερή και σοφή επένδυση; Το να διορθώνουμε τα λογιστικά βιβλία και να φαίνονται ότι υπάρχουν κέρδη; Θα έρθει ποτέ ένα ευρώ πίσω στην Ελλάδα; Σήμερα, που η Εθνική Τράπεζα αλλά και η ελληνική οικονομία έχουν έλλειψη ρευστότητας και ανάγκη κεφαλαίων θα έρθει τίποτα από την περιβόητη, σοφή επένδυση ή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ενισχύσουμε τον Ερντογάν με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και στην περίπτωση που χρεώνεται ο ελληνικός λαός και που δεν έρχεται τίποτα από τα υποτιθέμενα κέρδη; Γιατί πάντα με την δημιουργική λογιστική που έχουμε μπλέξει, δεν ξέρουμε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κέρδη.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση. Θα έρθει τίποτα; Θα πιέσετε εσείς την Εθνική Τράπεζα, ούτως ώστε τώρα στην έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην εθνική οικονομία να φέρει και να μοιράσει μέρισμα ή υπάρχουν κάποιες κρυφές συμφωνίες ότι αυτά τα χρήματα δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα;»

Στην δευτερολογία του ο κ. Σαχινίδης, χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας και πάλι, περιορίσθηκε σε απολογίες του τύπου ότι σε καμμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται τις επιλογές της Ν.Δ. και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει σε αποφάσεις των τραπεζών! Οι Τούρκοι βέβαια το κάνουν για να υπερασπίσουν την εθνική τους οικονομία. Εμείς, όχι!..

Αθήναι, 9 Ιουνίου 2010




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters